Kako se dolazi do Kostajnika

Kostajnik je selo u Srbiji, Opština Krupanj, Mačvanski okrug, Rađevina. Graniči se sa selima Korenitom, Dvorskom, Bršticom, Zajačom i Gornjom Borinom.

Do njega se dolazi iz dva pravca. Jedan je iz Krupnja putem ka Loznici preko Stolica, a drugi od pravca Loznice putem za Valjevo. Od Loznice putem prema Valjevu, na 6 kilometru se skreće desno i prolazi se kroz Korenitu.

Put koji prolazi kroz Kostajnik je obnovljen i asfaltiran nakon poplava kojje su se dogodile u maju 2014. godine. Takođe je i sanirana brana jalovišta rude rudnika Kostajnik, koja je u navedenim poplavama pukla i jalovište se razlilo u velikoj količini u Kostajničku reku. Tom prilikom je u celom slivu reke u njive iznet pesak sa otrovnim metalima. U planu je da se navedeno zemljište oćisti i taj materijal ponovo vrati u branu jalovišta.

Od pravca Loznice nakon ulaska u Kostajnik na oko 2km, asfaltnim putem se skreće desno u zaseok zvani Petrići. Nakon ovog skretanja na oko 1km, desno se skreće u Gornji Kostajnik, takođe asfaltnim putem do Vićentića dužine oko 2km. U toku je aktivnost oko asfaltiranja ovog dela puta i produžetak istog do Ćirkovića, tako da će ukupna dužina iznositi 4,2km. Za izgradnju puta jednim delom učestvuju  domaćinstva Gornjeg Kostajnika i ostalih građana koji svojevoljno daju novčana sredstva u granicama svojih mogućnosti. Akcija prikupljanja je pri kraju i početak radova se očekuje za oko 1 mesec dana.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *